Vloeimans: Sa sarajevskog koncerta po važnu nagradu

Kada je prije osam godina nastupio na Jazz Festu, u Pozorištu mladih, sa svojim ansamblom Gatecrash, Eric Vloeimans ispunio je dvoranu autentičnom magijom i radošću, a 5. novembra ponovno se vraća na Jazz Fest, u istu dvoranu gdje će nastupiti sa svojim triom Oliver's Cinema.

Eric Vloeimans je udružio svoju trubu sa harmonikom Tuura Florizonea i violončelom Jörga Brinkmanna, a publici Jazz Festa predstavit će repertoar koji će, kako sam kaže, slušaocima pokazati zadivljujuće muzičke kombinacije tri instrumenta koja se rijetko susreću na bini u triju, a stvaraju iznimnu muziku i jedinstvenu atmosferu.

Dan nakon sarajevskog koncerta, Vloeimansu će biti uručena muzička nagrada kulturne fondacije Prince Bernhard, jedno od brojnih priznanja koja je nizozemski umjetnik zaslužio u karijeri. Nagradu dobija jer “promišlja muziku bez granica i žanrova, a u brojnim saradnjama ne žrtvuje vlastiti identitet.”

Koncert Eric Vloeimans’ Oliver’s Cinema bit će održan u 19.30 u Pozorištu mladih, a u istoj dvorani u 18.00 planiran je koncert još jednog trija vrhunskih umjetnika u kojem nastupaju violončelista Vincert Courtois, basista John Greaves i bubnjar Mark Nauseef. Jedna ulaznica važi za oba koncerta, a cijena u pretprodaji iznosi 24 KM, što znači da prosječna cijena ulaznice po koncertu iznosi 12 KM.

Ulaznice možete kupiti na ovom linku ili u prostorijama Jazz Festa u ulici La Benevolencija 14, od 12.00 do 20.00. Od ponedjeljka ulaznice će biti u prodaji i u Bosanskom kulturnom centru.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.