Drugi dan – tri trija!

U četvrtak 9. novembra, drugog dana međunarodnog muzičkog festivala Jazz Fest Sarajevo na programu su tri koncerta francuskih, norveških i američkih muzičara. Tri trija.

U 19.00 sati u Narodnom pozorištu nastupa trio “Django” francuskog violiniste Thea Ceccaldija koji je sjajnim sinoćnjim koncertom sa klarinetistom Emilom Parisienom otvorio Jazz Fest Sarajevo 2023. Večeras će Ceccaldi u triju sa svojim bratom Valentinom i gitaristom Guillaumeom Aknineom izvesti repertoar vlstitih kompozicija inspirisanih čuvenim Django Reinhardtom. „Muzika koju morate voljeti“, kratka je preporuka za koncert ovog uzbudljivog trija čuvenog po energičnim koncertima.

U 20.30 u Pozorištu mladih nastupit će norveški trio Bushman's Revenge koji ove godine obilježava 20 godina rada. Njihov posljednji album objavljen je prošlog mjeseca, a njihova muzika – jedinstvena kombinacija energije rocka i slobode jazza, dokazuje da je bend, osnovan 2003. godine, razvio stil i vlastiti žanr. Ulaznice za ovaj koncert su rasprodane.

Posljednji koncert drugog dana Jazz Festa je nastup Brian Marsella Trija. Koncert će biti održan u Narodnom pozorištu, a ovaj all-stars trio koji čine i basista Trevor Dunn i bubnjar Kenny Wollesen predstavit će novu muziku Briana Marsella. Njihov prošli koncert na Jazz Festu 2019. godine ispraćen je ovacijama publike.

Ulaznice za koncerte možete kupiti online na linku ulaznice, u festivalskom box officeu (La Benevolencija 14, od 11.00 do 18.00) ili pola sata prije koncerta u Narodnom pozorištu.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Večeras počinjemo!

8. novembra 2023.