Večeras počinjemo!

Pred nama su četiri dana mira, ljubavi i različitih muzika koje će na scenama Jazz Festa Sarajevo od 8. do 11. novembra predstaviti muzičari iz 17 zemalja sa četiri kontinenta. Ukupno 14 koncertnih programa bit će održano u Narodnom pozorištu, Pozorištu mladih i Ateljeu Figure, uključujući tri svjetske premijere bosanskohercegovačkih i međunarodnih umjetnika.

Iako su već rasprodata četiri koncerta: Veče sa Damirom Imamovićem, Bushman’s Revenge, Bombino i James Carter Organ Trio, ulaznice za sve ostale koncerte mogu se kupiti online na linku ulaznice, kao i u festivalskom box officeu (La Benevolencija 14, radno vrijeme: 11.00-18.00). Ulaznice će se moći kupiti i 30 minuta prije koncerta u dvoranama u kojima se koncerti održavaju, osim u slučaju rasprodatog koncerta.

Večeras u 19.30 sati u Narodnom pozorištu francuski nagrađivani umjetnici srednje generacije Emile Parisien i Theo Ceccaldi imat će svjetsku premijeru svog dua. Klarinetist Parisien i violinist Ceccaldi vrhunski su instrumentalisti, članovi različitih ansambala a po mišljenju kritičara u svojoj muzici pokazuju iznimnu kreativnost, inovativnost i virtuoznost, uz uvijek zanimljiv i atraktivan nastup.

U 22.00 sata na istoj sceni nastupa sedmočlani ansambl Damira Imamovića koji čine njegovi dugogodišnji saradnici sa kojima će predstaviti repertoar novog albuma „The World and All That It Holds“ (po motivima romana Aleksandra Hemona). Ovaj specijalni program osmišljen je kao retrospektiva i premijera, uključujući Damirovu saradnju sa kanunisticom iz Grčke koja živi u Austriji Sofijom Labropoulou.

Jazz  Fest Sarajevo 2023, koji je prije nekoliko godina dobio prestižnu strukovnu nagradu Europe Jazz Networka za odvažan program, i ove je godine za svoju publiku pripremio pažljivo birane programe u kojima svako ko voli muziku može pronaći barem jedan koncert za sebe.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.