U petak četiri koncerta

Treći dan Jazz Festa Sarajevo 2023 u petak 10. novembra predstavit će četiri koncertna programa.

U 17.30 u Ateljeu Figure nastupaju Dobrila & Dorian. Dobrila Grašeska vokalistica i udista Dorian Jovanović izvest će repertoar makedonske tradicionalne muzike i predstaviti svoj novi album Pile šareno, a u 19.00 u Narodnom pozorištu nastupa pijanista Nitai Hershkovits. Nitai je 2016. godine održao sjajan koncert u sarajevskoj Vijećnici, a nakon sedam godina vraća se promovirati svoj novi album koji će upravo danas biti objavljen za prestižnog njemačkog izdavača ECM.

U 20.30 u Pozorištu mladih nastupa legendarni američki bubnjar Hamid Drake zajedno sa vibrafonistom Pasqualeom Mirrom kojeg smatraju jednim od najzanimljivijih evropskih vibrafonista i unikatnom pojavom na italijanskoj sceni.

Posljednji koncert za večeras je u 22.00 u Narodnom pozorištu kada će nastupiti Bombino, afrička muzička zvijezda i jedini muzičar iz Nigera nominiran za nagradu Grammy.

Ulaznice za koncert Bombina su rasprodate, a ulaznice za ostale koncerte festivala možete kupiti online na linku ulaznice, u festivalskom box officeu (La Benevolencija 14, od 11.00 do 18.00) ili pola sata prije koncerta u dvorani u kojoj se koncert održava.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.

Večeras počinjemo!

8. novembra 2023.