Objavljen poziv za 5. Music Meeting

Od danas do 14. oktobra, mladi muzičari zainteresirani za jazz i improviziranu muziku, mogu se prijaviti na regionalni edukativni program Music Meeting koji će biti održan od 2. do 6. novembra, u okviru 20. Jazz Festa Sarajevo 2016.

Prijave za Music Meeting vrše se na ovom linku, a program je namijenjen muzičarima i studentima muzike od 18 do 35 godina, iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Kosova i Makedonije.

Polaznici programa će sudjelovati u brojnim aktivnostima uključujući radionice i razgovore sa međunarodnim umjetnicima – gostima festivala, a Music Meeting će omogućiti i zajedničke nastupe polaznika koji su osnova za eventualne buduće saradnje regionalnih muzičara što je jedan od ciljeva programa.

Muzičarima koji budu primljeni na program bit će plaćeni putni troškovi i troškovi hotelskog smještaja u Sarajevu, a bez naknade će prisustvovati svim programima 20. Jazz Festa Sarajevo 2016.

Link za prijave

Music Meeting je ustanovljen 2012. godine, u proteklim godinama prepoznat kao jedinstvena platforma za mlade muzičare na području šire regije koja je do sada okupila više od 200 mladih, a program se realizira i ove godine zahvaljujući partnerima projekta Američkoj ambasadi u Sarajevu i Fondu otvoreno društvo BiH.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.