Cecile McLorin Salvant najavljuje novi CD

Večeras će Cecile McLorin Salvant održati drugi koncert u londonskom klubu Ronnie Scott's za koji su ulaznice unaprijed rasprodane, a iz izdavačke kuće Mack Avenue Records stiže najava njenog novog albuma For One to Love koji će biti objavljen početkom septembra.

Bit će ovo njezin treći CD, a prvi nakon albuma Woman Child iz 2013. godine koji joj je donio i nominaciju za nagradu Grammy u kategoriji najboljeg vokalnog jazz albuma.

Na novom albumu će se naći i pet njenih originalnih kompozicija komponiranih upravo za ovaj album te pjesme Wives and Lovers Burta Bacharacha, What's The Matter Now kao i pjesma Le Mal De Vivre koju će izvesti na francuskom jeziku. Za album je Cecile snimila i Growlin’ Dan Blanche Calloway, starije sestre Caba Callowaya, inače prve žene koja je vodila kompletno muški orkestar.

Naredne sedmice, 9. juna Cecile McLorin Salvant nastupa u Parizu, u čuvenoj Olympiji, zajedno sa pijanistom Jackujem Terrassonom koji je na 11. Jazz Festu Sarajevo održao solo koncert 2007. godine.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.