Četverostruka dobitnica Grammyja ponovo na Jazz Festu

Jazz diva osvojila je publiku na otvaranju Jazz Festa Sarajevo 2008. godine, nastupom koji je svjedočio o jedinstvenom pjevačkom umijeću, izuzetnoj karizmi i zadivljujućoj energiji koje neće nedostajati ni 7. novembra kada će Dianne Reeves u sarajevskom BKC-u, u okviru 18. Jazz Festa, predstaviti svoj aktuelni projekat Beautiful Life.

Reevesova je u dosadašnjoj karijeri snimila dvadeset samostalnih albuma, a nakon petogodišnje diskografske pauze, novi album Beautiful Life objavljuje za Concord Records, za koji je objavila i soundtrack za Oscarom nominirani film Georgea Clooneya Good Night, and Good Luck.

Dianne Reeves jedna je od najznačajnijih savremenih pjevačica i četverostruka dobitnica nagrade Grammy za najbolju vokalnu izvedbu, a za sada je jedini umjetnik koji je ovu prestižnu nagradu osvojio za četiri albuma zaredom: In The Moment (2001), The Calling: Celebrating Sarah Vaughan (2002), A Little Moonlight (2004) te spomenuti Good Night, and Good Luck (2006).

Nakon više od tri decenije uspješne karijere, Reeves zaključuje da je život lijep te na izdanju Beautiful Life izvodi vanvremenske numere Marvina Gaya, Boba Marleya i Ani DiFranco, te dvije nove, vlastite kompozicije, koje slave život u njegovoj cjelini, sa svakom tugom i radošću.

Ulaznice za koncert Dianne Reeves i njenog ansambla možete rezervirati na ovom linku po pretprodajnim, 20% nižim cijenama.

Poslušajte kompoziciju Waiting In Vain sa novog albuma.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.