Koncerti Louisa Armstronga na 9 CD-ova

Zbirka koncertnih nastupa Louisa Armstronga i njegovog banda The All Stars bit će objavljena 20. maja pod markicom Mosaic Recordsa.

CD set će sadržavati nastupe zabilježene u periodu od 1947. do 1958. godine, a činit će ga 9 CD-ova sa ukupno 163 kompozicije, od kojih će njih 75 biti objavljeno prvi put.

Kolekciju otvara 20 kompozicija koje je Armstrong izveo u njujorškoj vijećnici 1947. godine sa svojim All Starsima – trombonistom Jackom Teagardenom, klarinetistom Peanutsom Huckom, pijanistom Dickom Caryjem, basistom Bobom Haggarttom  i dvojicom bubnjara, Georgom Wettlingom i Sidom Catlett “Bigom”.

Sedam decenija nakon snimanja, na jednom od CD-ova prvi put će biti objavljen nastup iz Carnegie Halla iz iste godine čiji su snimci slučajno pronađeni u arhivu RCA Victor Recorda jer su bili pogrešno obilježeni.

Set sadrži i neobjavljene kompozicije snimljene u Gani sa lokalnim muzičarima, “Mack the Knife” izvedenu u Carnegie Hallu, kao i televizijski intervju emitiran u emisiji See It Now i još mnogo toga.

Armstrongovi nastupi na Newport Jazz Festivalu od 1956. go 1958. godine će biti objavljeni isti dan u zasebnom setu od 4 LP-a.

Limitirana edicija od 5.000 primjeraka CD seta dostupna je isključivo putem oficijelnog web sitea Mosaic Recordsa, a već sada se može kupiti se po cijeni od 149 USD.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.