Koncerti Jazz Festa na Mezzo TV

Najznačajnija svjetska TV stanica za klasičnu muziku i jazz, francuski kanal Mezzo medijski je partner ovogodišnjeg, 17. Jazz Festa Sarajevo 2013.

Mezzo će ekskluzivno snimati koncerte Jazz Festa koje će putem kanala Mezzo Live HD pratiti 18 miliona domaćinstava u 44 zemlje svijeta.

“Ova nam saradnja imponuje i čini nas sretnim jer će naši koncerti i festival dobiti globalni publicitet na najbolji mogući način. Sarajevske koncerte će biti u prilici vidjeti doslovno cijeli svijet i to u programu čiji su profesionalni standardi maksimalni. Vrhunski izvođači i kvalitetna produkcija uvijek su nam bili apsolutni prioritet, a činjenica da će koncerte Jazz Festa snimati Mezzo govori sama za sebe”, izjavio je Edin Zubčević, osnivač i direktor međunarodnog muzičkog festivala Jazz Fest Sarajevo.

Mezzo u okviru svoja dva televizijska kanala predstavlja umjetnike koji nastupaju na najvažnijim festivalima i u čuvenim koncertnim dvoranama, a saradnja sa Jazz Festom još je jedna međunarodna potvrda kvalitete sarajevskog festivala i najbolja promocija Sarajeva i Bosne i Hercegovine u svijetu visoke kulture.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.