Paul Anka najavljuje novi album

Američki vokalista i autor bezvremenog hita My Way Paul Anka objavit će krajem proljeća novi album.

Još uvijek nije poznat naziv pod kojim će album biti objavljen ali je sasvim izvjesno da će biti objavljen za Sony te da će njegov repertoar činiti dueti koje je Anka tokom karijere snimao sa velikim umjetnicima poput Toma Jonesa, Michaela Bubléa, Franka Sinatre ili Charlesa Aznavoura.

Uporedo sa objavljeivanjem novog albuma, bit će objavljena i fascinantna biografija Paula Anke za izdavača St. Martin's Press/Macmillan. Novi album i knjiga bit će promovisani ljetnom turnejom u okviru koje će Anka održati i nastupe u Evropi.

Anka, Kanađanin i naturalizirani Amerikanac od 1990. godine, svoju prvu pjesmu I Confess objavio je 1957. godine kada je imao 14 godina. Iste godine je slijedila Diana, numera  koja je do danas najprodavanija pjesma nekog kanadskog umjetnika. Krajem 50-ih godina prošlog stoljeća bio je jedan od najvećih tinejdžerskih idola svih vremena i nastupao na turneji Buddyja Hollyja u Velikoj Britaniji i Australiji.

U karijeri dugoj gotovo šest decenija, Anka ima neizbrisivo mjesto u popularnoj kulturi. Spominje se i u poznatom britanskom serijalu Leteći cirkus Montyja Pythona, a dijelovi njegove tajno snimljene kritike upućene njegovom timu nakon jednog nastupa su doslovno preuzeti za film Ocean's Thirteen iz 2007. godine.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.