Amira – gošća na koncertu Bojana Z

Zbog velikog interesa publike za koncert pijaniste Bojana Zulfikarpašića, planiranog za 2. novembar u Pozorištu mladih, Jazz Fest je odlučio koncert ovog francuskog umjetnika bh. porijekla održati u dvorani Bosanskog kulturnog centra.

U protekle tri sedmice, putem web stranice, rezerviran je veliki broj ulaznica za koncert Bojana Z. S obzirom na relativno mali kapacitet Pozorišta mladih koncert smo odlučili organizirati u BKC-u, kako bi svi koji to žele, imali priliku uživati u nastupu ovog velikog umjetnika.

Bojan će na koncertu izvesti repertoar sa svog posljednjeg solo albuma Soul Shelter objavljenog ove godine, a kao posebna gošća koncerta, na sceni BKC-a Bojanu će se pridružiti i Amira Medunjanin. U duetu će izvesti nekoliko pjesama sa zajedničkog albuma Amulette iz 2011. godine, nastalog kao rezultat saradnje koju je inicirao Jazz Fest i premijerno predstavio na muzičkom događaju Xenophonia 2009. godine.

Bojan Zulfikarpašić najuspješniji je savremeni jazz muzičar s naših područja, a ove je godine proglašen umjetnikom godine u Francuskoj, što je samo jedno u nizu velikih priznanja koja je Bojan Z osvojio ne računajući nagradu evropskog umjetnika godine ili orden viteza dodijeljen od francuske vlade.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.