Prijavite se na Music Meeting

U okviru 16. Jazz Festa Sarajevo 2012, od 30. oktobra do 4. novembra, kao dio festivalskog programa bit će upriličen Music Meeting.

Riječ je o seriji radionica i razgovora sa međunarodnim umjetnicima namijenjenih mladim muzičarima i studentima muzike iz naše zemlje i regije.

Jazz Fest će ove godine ugostiti 40 mladih muzičara iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Kosova i Makedonije, a na program se mogu prijaviti i muzičari izvan okvira jazza, zainteresovani za istraživanje i iznalaženje novih pristupa u stvaranju muzike.

Radionice će držati njemački gitarista Frank Moebus, norveški producent DJ Strangefruit, bubnjar Paolo Vinaccia, brazilska gitaristica i pjevačica Badi Assad te pijanista Bojan Zulfikarpašić, dok će svakodnevno biti upriličeni razgovori sa gostima festivala poput Richarda Galliana, Yurija Honinga, Omara Hakima, Dhafera Youssefa, Husnua Senlendiricija, Ricka Margitze, Larryja Coryella i brojnih drugih.

Na program Music Meeting zainteresirani se mogu prijaviti putem formulara na linku (najkasnije do 10. oktobra), kao i saznati više informacija o programu.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.