Lisbon Jazz Summer School 2012

Prenosimo poziv za učešće u ljetnoj školi u Lisabonu.

LISBON JAZZ SUMMER SCHOOL 2012
Radionica dirigiranja / Conduction Atelier koju vodi Lawrence D. “Butch” Morris
16.-21. juli | Centro Cultural de Belém | Lisabon

Rok za podnošenje aplikacija: 30. juni

Zašto ne biste trebali propustiti ovaj ljetni workshop:

Conduction Atelier je radionica o aranžiranju i komponiranju za ansambl u datom trenutku, pomoću pristupa nazvanog dirigovana improvizacija/interpretacija. Radionica će biti održana od 16.- 21. jula u lisabonskom Centro Cultural de Belém (CCB), u terminu 14:00-18:00, a participacija iznosi 150 EUR.

– Učesnici radionice bit će dio orkestra improvizatora kojeg će voditi Lawrence D. “Butch” Morris. Učesnici će imati priliku, ne samo improvizirati unutar velikog ansambla, već i naučiti poseban način komuniciranja ovog velikog umjetnika i muzičara.

– Dirigiranje /Conduction/ je vokabular za improvizacijski ansambl. Muzičari reagiraju na niz gestikulacija koje upućuju na promjenu tona, dužine, dinamike i ostalih osnovnih parametara, dok dirigent odluku o tome šta će tačno svirati prepušta svakom pojedinačnom instrumentalisti. Ovaj vokabular Lawrence D. “Butch” Morris razvijao je posljednjih 26 godina.

– Poziv za ovu radionicu upućen je profesionalnim muzičarima i naprednim muzičkim studentima, ali je otvorena i za muzičare izvan okvira jazza, zainteresovane za istraživanje i iznalaženje novih pristupa u stvaranju muzike.

Više informacija: www.eng.lisbonjazzsummerschool.org
Kontakt telefon: +351 967 435 310
Mail: [email protected]

Dirigiranje orkestrom bez praćenja notnih zapisa. To je umjetnost na kojoj Lawrence “Butch” Morris radi već 26 godina.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.