Cassandra Wilson najavljuje novi album

Izdavačka kuća eOne Music potpisala je ugovor o saradnji sa Cassandrom Wilson i najavila njen novi album koji će biti objavljen krajem proljeća.

Na albumu pod nazivom Another Country bit će objavljene pjesme koje autorski potpisuje Wilsonova, dok je koautor njen saradnik – guitarist i producent Fabrizio Sotti. Materijal za novi CD sniman je u studijima u Firenci i New Orleansu a u promotivnim materijalima izdavač ga najavljuje kao prekretnicu u radu ove umjetnice.

Najavljujući novi album, Cassandra Wilson je izjavila: “Jedan od najvećih darova je mogućnost da osjetite kako je biti u tuđoj koži i gledati svijet tuđim očima. Another Country nas vodi na putovanje prepuno iskustava koja otvaraju srce i um ka vjeri u svjetove pune neograničenih mogućnosti.”

U svojoj dugogodišnjoj saradnji vezi sa izdavačkom kućom Blue Note Records, Wilsonova je osvojila dva Grammya, jedan 1996. u kategoriji za najbolju vokalnu jazz izvedbu za album New Moon Daughter, a drugi 2009. za album Loverly u kategoriji za najbolji vokalni jazz album. Među brojne nagrade koje je osvojila u karijeri, vrijedi spomenuti da je jedanaest godina zaredom osvojila nagradu kritike magazina DownBeat, od 1996. do 2006. zatim od 2008. do 2011. Također se deset puta našla u vrhu liste čitatelja ovog magazina.

Novi album bi se na tržištu trebao pojaviti 5. juna.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.