3. novembra na festivalu

I današnji dan donijet će dva uzbudljiva programa – koncert braće Tawadros u Pozorištu mladih i koncert vrhunskih umjetnika okupljenih u kvartetu Johna Abercrombieja.

Abercrombie je neumorni eksperimentator iza kojeg je karijera duga više od četiri decenije. Objavio je gotovo 50 albuma, od čega kao lider različitih bendova više od 30. Ovaj kvartet okuplja iznimne muzičare: violinistu Marka Feldmana, kontrabasistu Thomasa Morgana i bubnjara Joey Barona. John Abercrombie kvartet koncert će održati u 20.00 u Bosanskom kulturnom centru.

Istu večer u Pozorištu mladih u 22.00 nastupit će Joseph i James Tawadros. Mlada braća Tawadros iako tek u dvadesetim godinama života, već su značajna imena muzičke scene a može se reći da njihovo vrijeme tek dolazi.

Joseph Tawadros je istinski virtuoz na oudu, izuzetno zahtjevnom instrumentu, koji u rukama ovog majstorskog tehničara, otvara čitav svijet novih neslućenih mogućnosti instrumenta koji upotpunjen udaraljkom riqom u Jamesovim rukama, vodi slušatelja na putovanje bajkovitim i još uvijek netaknutim zvučnim pejzažima.

Ulaznice za sve festivalske programe možete kupiti u box officeu u Bosanskom kulturnom centru, svakim danom od 12.00 do 22.00.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.