Fish in oil za najavu XX3. Jazz Festa

Dvadesettreće izdanje Jazz Festa Sarajevo počinje u četvrtak i donosi i ove godine raznovrstan program. Glavni program festivala počinje 7. novembra ali će već danas, 6. novembra u Klubu 1 biti održana svojevrsna najava ovogodišnjeg Jazz Festa.

U 20 sati će nastupiti beogradski bend Fish In Oil. Ovo će biti treći nastup ovih sjajnih muzičara u Sarajeva u organizaciji Jazz Festa. Nastupali su na prošlogodišnjem festivalu u okviru programa Late Nite Stage, a u septembru ove godine u SARTR-u su održali nezaboravan koncert, u okviru uspješne koncertne sezone Grlom u jagode koju Jazz Fest od ove godine organizira u koprodukciji sa Sarajevskim ratnim teatrom.

Sedmog novembra festival će zvanično otvoriti dva mlada muzičara. DrummingCellist i Adam Ben Ezra će održati dva solo koncerta u Narodnom pozorištu. Nakon toga u SARTR-u će nastupiti dva sastava – prvo će finski trio MOPO nastupiti sa legendarnim Jimijem Tenorom, a nakon toga neodoljivi holandski The EX.

Ulaznice za sve koncerte mogu se kupiti u prostorijama Jazz Festa a na dan koncerta moći će se kupiti i na blagajnama dvorana u kojima će koncerti biti održani i to sat prije početka koncerta.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.