Dvostruki koncert jazz standarda

Ovogodišnje izdanje Jazz Festa uz brojne etablirane i umjetnike nove generacije predstavit će i dva koncerta za sve ljubitelje standardnog jazz repertoara koji će na dva koncerta 8. novembra u Domu policije izvesti evropski i američki muzičari.

Solo koncert će održati Miles Okazaki koji će na gitari izvesti repertoar Theloniousa Monka, jednog od najvažnijih kompozitora u istoriji jazza i američke muzike uopšte. Okazakijev šestostruki album WORK sa kompletnim Monkovim opusom od 70 kompozicija brojni su magazini uvrstili u najbolje jazz albume objavljene prošle godine a magazin DownBeat je ovog muzičara proglasio gitarističkom zvijezdom u usponu.

Za istu ulaznicu publika Jazz Festa će, također u Domu policije, moći uživati u jazz standardima u izvedbi trija švicarske pjevačice Lucije Cadotsch. Njihov album Speak Low je nagrađen sa pet zvjezdica u američkom magazinu DownBeat, ocjenom koja se dodjeljuje remek-djelima muzike.

Ulaznice za ovaj dvostruki koncert po cijeni od 20 KM u prodaji su u prostorijama Jazz Festa a na dan koncerta prodavat će se i u Domu policije, sat prije početka koncerta.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.