Dva specijalna programa za kraj XX1. Jazz Festa

Nedjelju na XX1. Jazz Festu Sarajevo otvorit će koncert za djecu u 12.00, a repertoar jazz standarda odabran za najmlađe izvest će bosanskohercegovački i makedonski muzičari trubač Trajče Velkov, saksofonista Kiril Kuzmanov, basista Edvin Hadžić, pijanista Filip Dimiškovski i bubnjar Viktor Filipovski.

U 19.00 počinje prvi od dva specijalna programa koji će zatvoriti XX1. izdanje Jazz Festa a kojima će biti predstavljeni i bosanskohercegovački umjetnici – koncert ansambla Banjalučanina Dejana Terzića i sjajnih muzičara američkog saksofoniste Chrisa Speeda, britanskog basiste Phila Donkina i pijaniste Bojan Zulfikarpašić. Kvartet će izvesti repertoar sa svog aktuelnog albuma Prometheus snimljenog u New Yorku prošle godine.

Drugi koncert u 20.30, kojim će biti zvanično okončana sedmica muzike u Sarajevu, bit će nastup 40-članog Kamernog hora Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu pod dirigentskom palicom maestra Radeta Radovića, a na koncertu će biti izveden repertoar pravoslavne duhovne muzike.

Svi današnji programi bit će izvedeni u Domu policije, a ulaznice se mogu kupiti u box office od 11.00.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.