Druga Godba i OFFest počinju večeras

Publika slovenske Druge Godbe i makedonskog OFFesta kreće večeras na 33., odnosno, 16. muzičko putovanje koje će predstaviti različite muzike sa različitih strana svijeta.

Druga Godba ove godine umjesto u Ljubljani, započinje u Piranu a predstavit će, između ostalih, i tri ansambla u kojima će narednih dana uživati i publika OFFesta u Skopju – Bella Ciao iz Italije, King Ayisoba iz Gane i Black String iz Južne Koreje.

Nakon Pirana, sutra se Druga Godba vraća u Ljubljanu kako bi na različitim lokacijama predstavila umjetnike poput Jenny Hval iz Norveške, Innu Modja iz Malija, Gaye Su Akyol iz Turske, Dereka Grippera iz Južnoafričke Republike, Yasmine Hamdan iz Libana, ali i slovenske umjetnike i projekte.

Skopski OFFest večeras će solo koncertom otvoriti Damir Imamović u Makedonskom narodnom teatru, a do nedjelje na festivalu nastupaju portugalska pjevačica Gisela Joao, makedonski 12-člani ansambl Ljubojna, estonska Maarja Nuut, danski Den Sorte Skole i Noura Mint Seymali iz Mauritanije i drugi.

Program Druge Godbe možete pogledati ovdje a OFFesta ovdje.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.