Rasprodani bosanski koncerti na Jazz Festu

Rasprodane su ulaznice za dvostruki koncert koji će biti održan na 20. Jazz Festu Sarajevo 2016, 5. novembra u Gradskoj vijećnici – duet Tijane Vignjević i Belme Alić te duet Miroslava Tadića i Merime Ključo.

“Vrlo smo zadovoljni što su upravo dva bosanska koncerta prva rasprodana na 20. jubilarnom izdanju festivala. Riječ je o koncertima umjetnika koji su rođeni u Bosni i Hercegovini: Miroslav Tadić u Tuzli, Merima Ključo u Livnu, Belma Alić u Zenici, a Tijana Vignjević u Sarajevu. Iskreno se nadamo da ćemo do otvaranja box officea, 24. oktobra, rasprodati još nekoliko koncerata”, kaže Đana Karavdić, iz direkcije Jazz Festa.

Tijana Vignjević i Belma Alić po prvi put će na Jazz Festu predstaviti zajednički projekat koji povezuje sevdalinku i klasičnu muziku, dok će Miroslav Tadić i Merima Ključo izvesti repertoar sa svog aktuelnog albuma Aritmia objavljenog ove godine.

Za dva spomenuta koncerta u prodaji je bila takozvana double bill ulaznica, odnosno jedna ulaznica koja vrijedi za oba koncerta. Jazz Fest ove godine za sve koncerte (osim za solo koncerte u Vijećnici) nudi ulaznice koje omogućavaju publici da sluša dva ili više koncerata za cijenu jedne ulaznice. Ulaznice za sve ostale programe Jazz Festa mogu se kupiti po pretprodajnim cijenama na ovom linku ili rezervirati na ovom linku.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.