Nova priznanja za aktivnog Blasera

Švicarskog trombonistu Samuela Blasera ugledni magazin DownBeat proglasio je jednim od najznačajnijih trombonista godine u kategoriji “rising star”.

Trombonista čiji ćemo trio slušati na 20. Jazz Festu jedini je evropski muzičar nominovan u ovoj kategoriji. Ovo priznanje za Samuela Blasera drugo je u ovoj godini, nakon što je početkom godine u Francuskoj, drugi put zaredom nominiran za nagradu Prix de l'Académie du Jazz u kategoriji Musicien Européen, u kojoj su bili nominirani i saksofonista i klarinetista John Surman i saksofonista Evan Parker.

Nakon što je prošlog mjeseca odsvirao dvadesetak koncerata u Evropi, poslije kraće pauze, Blaser će narednog mjeseca sa svojim triom nastaviti turneju u Francuskoj, u oktobru će se predstaviti kanadskoj publici, dok u novembru nastupa ponovno u Evropi. Trećeg novembra održat će koncert na Jazz Festu u triju sa Marcom Ducretom i Peterom Bruunom.

Ulaznice za sarajevski koncert možete kupiti na linku ulaznice, a ulaznica za koncert Samuel Blaser Trija omogućit će vam da za cijenu jedne ulaznice pogledate još dva koncerta – solo nastup Marca Ducreta i trio Tatran koji također nastupa u Pozorištu mladih 3. novembra.

Pogledajte nastup Samuel Blaser Trija na Schaffhauser Jazzfestivalu 2013. godine.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.