Filmska muzika Trevora Dunna

Američki basista i kompozitor Trevor Dunn napisao je muziku za film Walden Pink režisera Petera Boltea koji je premijerno prikazan prošle sedmice na Victoria Film Festivalu.

Osim originalnih Dunnovih kompozicija, u ovom kratkom filmu o egzistencijalnom strahu i nemogućnosti pronalaženja unutrašnjeg mira, korištena je i muzika američkog kantautora Willieja Nelsona.

Walden Pink je šesti Bolteov kratki film za koji muziku potpisuje Trevor Dunn, koji je od 2003. godine komponirao muziku za više od 10 filmova, između ostalog i za dugometražnu dramu An American in Texas koja će također biti premijerno prikazana tokom ove godine.

Peter Dunn je svestrani muzičar sklon brisanju žanrovskih granica i njegovanju slobode u muzici, za kojeg su heavy metal, jazz ili klasika “jednostavno muzika sa kojom čini sve što poželi”. Član je bendova Mr. Bungle, Fantômas i Tomhawk te lider vlastitog avangardnog jazz/rock ansambla Trevor Dunn's Trio-Convulsant. Kao saradnik ili bendlider snimio je više od 80 izdanja, a sarađivao je sa umjetnicima poput Mikea Pattona, Toma Waitsa ili Johna Zorna.

Fotografija: Trevor Dunn, Žiga Koritnik, 2011

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.