Stockhausen i Weber u programu 20. Jazz Festa

Trubač Markus Stockhausen i pijanista Florian Weber će početkom aprila za izdavačku kuću ECM objaviti zajednički album Alba.

Ovo je prvo studijsko izdanje dvojice njemačkih umjetnika koji u duetu pod nazivom Inside Out nastupaju od 2009. godine.

Markus Stockhausen je umjetnik bogatog i raznovrsnog iskustva u širokom dijapazonu od klasične do improvizirane muzike. Objavio je i sudjelovao na više od 70 albuma, a dobitnik je i WDR jazz nagrade koju je prošle godine osvojio i Florian Weber u kategoriji jazz improvizacije. Weber je i laureat prestižne njemačke diskografske nagrade Echo Jazz u 2013. godini za najboljeg njemačkog pijanistu.

Stockhausena smo u okviru Jazz Festa prvi put slušali 1999. godine u duetu sa Dhaferom Youssefom, potom 2000. godine u triju sa Arildom Andersenom i Patriceom Heralom, te 2006. godine kada je na 10. Jazz Festu Sarajevo održao solo koncert.

Stockhausen i Weber će svoj projekat Inside Out predstaviti u okviru jubilarnog programa 20. Jazz Festa Sarajevo 2016 koji će biti održan od 2. do 6. novembra ove godine.

Pogledajte njihovu izvedbu kompozicije Tenderness.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.

Večeras počinjemo!

8. novembra 2023.