Miroslav Tadić i Merima Ključo: Aritmia

Danas je objavljen CD Aritmia, zajednički album harmonikašice Merime Ključo i gitariste Miroslava Tadića.

Umjetnici rođeni u Bosni i Hercegovini sa stalnom adresom u Sjedinjenim Američkim Državama, na albumu Aritmia donose kompozicija Bele Bartoka, Erika Satieja i Manuela de Falle u aranžmanima Miroslava Tadića i Merime Ključo, kao i njihove autorske kompozicije inspirirane kompleksnom tradicionalnom muzikom Balkana.

Gotovo sve kompozicije na albumu je snimio Miroslav Tadić u Los Angelesu, a produkciju svih 13 kompozicija zajednički potpisuju Tadić i Ključo.

Miroslav Tadić je rođen u Tuzli i najuspješniji je gitarista na međunarodnoj sceni rođen u Bosni i Hercegovini, a na Jazz Festu Sarajevo je nastupao tri puta: 2001. godine u duetu sa Vlatkom Stefanovskim održao je dva rasprodana koncerta, 2006. je nastupio kao član ansambla The Grande Mothers Re:invented, dok je prije dvije godine s braćom Teoofilović sjajnim koncertom predstavio repertoar Vidarice. Merima Ključo bila je specijalni gost na koncertu koji je Amira Medunjanin održala na Jazz Festu Sarajevo 2008. godine u okviru programa Next Generation.

Poslušajte Kraj potoka biste vode u izvedbi Miroslava Tadića i Merime Ključo.

*Fotografija Miroslava Tadića sa 18. Jazz Festa Sarajevo 2014 (by Vanja Čerimagić)

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.