E-klasa za Elysium Al Di Meole

Kompanija STARline, zvanični Mercedes-Benz partner u Bosni i Hercegovini, partner je 19. Jazz Festa Sarajevo 2015.

Gostima ovogodišnjeg međunarodnog muzičkog festivala, koji naredne godine slavi dvije decenije postojanja, na raspolaganju će biti vozila jednog od najprestižnijih proizvođača automobila Mercedes-Benz i to: kompaktni GLA, potpuno novi model GLC i robusni GLE.

“S ponosom spominjemo Jazz Fest i Mercedes-Benz u istoj rečenici. Zadovoljan sam što će naši gosti i na nivou lokalnog transporta imati najbolje. A to je standard kojem konstantno težimo u Jazz Festu – imati najbolju produkciju, najbolji program, najbolju organizaciju i sve ono što festival čini izvrsnim”, kazao je Edin Zubčević, direktor Jazz Festa.

Za američkog gitaristu Al Di Meolu planiran je ekskluzivni model – E-Klasa, limuzina koja predstavlja jedan od standardnih zahtjeva iz tehničkog rajdera velikog gitariste. Model E-Klase je simbolično izabran, jer će Di Meola na Jazz Festu predstaviti svoj aktuelni album Elysium.

“Kao dobri domaćini i partneri, gostima Jazz Festa, vrhunskim svjetskim muzičarima, želimo priuštiti odgovarajući komfor zahvaljujući našim Mercedes-Benz limuzinama i atraktivnim terenskim vozilima”, istakao je Haris Guso, direktor STARlinea.

Sa nizom od šest modela (GLA, GLC, GLE, GLE Coupe, GL i G), Mercedes-Benz nudi najširi asortiman od svih evropskih premium proizvođača, dok E-Klasa ima vodeći položaj u segmentu luksuznih vozila sa jedinstvenim dizajnerskim izrazom, novim sistemima za pomoć tokom vožnje i efikasnim motorima.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.

Večeras počinjemo!

8. novembra 2023.