Kurt Elling: Parisian Heartbreak

Jedan od učesnika ovogodišnjeg 19. Jazz Festa Sarajevo 2015 bit će i američki vokalista Kurt Elling koji će na sarajevskom međunarodnom muzičkom festivalu predstaviti svoj aktuelni album Passion World.

Album je objavljen u junu ove godine a prilikom downloada albuma na internet servisu iTunes, bonus track su dvije kompozicije: Me Jedyne Niebo i Parisian Heartbreak za koju muziku potpisuje Richard Galliano a tekst Kurt Elling.

Nastup 7. novembra bit će Ellingov drugi koncert u Sarajevu. Prvi put je nastupao na Jazz Festu 2009. godine kada je predstavio album Dedicated to You za koji je nekoliko mjeseci kasnije osvojio i nagradu Grammy. Slično se desilo i prošle godine kada je na 18. Jazz Festu predstavljen novi album Dianne Reeves Beautiful Life za koji je u februaru ove godine osvojila svoj peti Grammy.

Passion World je Ellingov 11. album, a kuriozitet je da je ovaj američki pjevač za svaki od svojih albuma bio nominiran za nagradu Grammy. Kritičari uglednog magazina Downbeat u periodu od 2000. do 2012. godine birali su Kurta Ellinga 13 puta zaredom za najboljeg muškog vokalistu.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.

Večeras počinjemo!

8. novembra 2023.