Turkish Airlines – sponzor Jazz Festa

Jazz Fest Sarajevo od danas ima još jednog partnera u realizaciji međunarodnog muzičkog festivala koji će ove godine po 19. put biti održan u prvoj sedmici novembra.

Riječ je o Turkish Airlinesu, jednoj od vodećih avio kompanija u svijetu koja saobraća na više od 260 destinacija u 108 zemalja. Turkish Airlines sponzorira odabrane sportske i kulturne događaje širom svijeta a podržavajući Jazz Fest Sarajevo daje svoj doprinos realizaciji i budućem razvoju najznačajnijeg muzičkog festivala u Bosni i Hercegovini i jednoj od najvažnijih manifestacija internacionalne kulture u našoj zemlji.

Ugovor o saradnji potpisali su direktor Turkish Airlinesa za Bosnu i Hercegovinu Ahmet Salih Kansu i direktor Jazz Festa Sarajevo Edin Zubčević.

“Sa Turkish Airlinesom lete najbolji! Saradnja sa Jazz Festom Sarajevo je u tom smislu bila logična. Najbolji sa najboljima”, izjavio je Ahmet Salih Kansu, a Edin Zubčević je naglasio da je “saradnja sa Turkish Airlinesom od strateškog značaja za Jazz Fest Sarajevo”.

19. Jazz Fest Sarajevo 2015 će biti održan od 3. do 8. novembra. Program festivala bit će objavljen krajem ovog mjeseca, kada će početi i rana prodaja ulaznica.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.