Novi projekat Esperanze Spalding

Esperanza Spalding na američkoj je turneji kojom promovira svoj novi projekat Emily’s D+Evolution koji objedinjuje muziku, teatar, poeziju i ples.

“Zvučite kao da znate sve pjesme, a jedva da ih mi znamo”, komentirala je Spaldingova na koncertu u San Franciscu kojim je započela turneju a na kojem su premijerno izvedene neke od novih pjesama.

Gotovo neprepoznatljiva, u kostimu Emily, sa dugom kosom spletenom u pletenice i sa velikim plastičnim naočalama, uvela je publiku u svijet različitih karaktera predstavljajući projekat koji čine priče povezane sa njenim djetinjstvom i odrastanjem, a koji je osmišljen, kako je sama rekla, “u besanim noćima punog mjeseca”.

“Emily je moje srednje ime, to je lik koji daje svježinu mom muzičkom izražaju, a na koncertu pokušavamo stvoriti svijet oko svake pjesme. Dosta je sočnih tema i priča u muzici, a svaku prati zanimljiv scenski performans”, rekla je Emily.

Američka basistica, pjevačica i dobitnica nagrade Grammy svoj novi projekat je do sada predstavila u San Franciscu, Los Angelesu i New Yorku, a do konca ljetne turneje bit će održano još 40-ak koncerata u Sjedinjenim Državama. Na jesen će projekat biti predstavljen i u Japanu.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.