Program za petak – noć predivnih glasova

Za petak, 7. novembar, 18. Jazz Fest Sarajevo pripremio je svojoj publici svojevrsnu vokalnu večer, a besprijekorne vokale pratit će vrhunski gitaristi.

U 20.00 na sceni BKC-a nastupaju braća TeofilovićRatko i Radiša u pratnji Miroslava Tadića. Ne treba niti napominjati kako je Tadić najuspješniji gitarista rođen u Bosni i Hercegovini, a braća Teofilović već godinama pažnju javnosti privlače “anđeoskim glasovima” kako to muzička kritika voli reći.

Oni će predstaviti zajednički projekat Vidarica koji donosi tradicionalnu muziku Balkana, tačnije pjesme iz Srbije, Dalmacije, Makedonije, sa Kosova i iz Bosne i Hercegovine, uz standardno sjajnu Tadićevu gitarističku pratnju. Za večerašnji koncert na Jazz Festu pripremili su repertoar koji će biti premijerno izveden.

U 22.00 na istu sceni izlazi Dianne Reeves, iznimna vokalistica koja nas svojim koncertom želi podsjetiti kako je život lijep, njezin aktuelni album koji predstavlja u Sarajevu nosi upravo taj naslov – Beautiful Life. U njezinoj pratnji će biti vrsni brazilski gitarista Romero Lubambo te ritam sekcija koju čine kontrabasista Reginald Veal i bubnjar Terreon Gully.

Na klupskoj sceni Jazz Festa u 23.00 nastupa Sarajevo Jazz Guerilla sa gostima – na saksofonu Kiril Kuzmanov, a na trubi Trajče Velkov. Poslije koncerta uslijedit će jam session domaćih umjetnika, međunarodnih gostiju festivala, polaznika regionalnog edukativnog programa Music Meeting i svih koji im se žele pridružiti na sceni.

Ulaznice za koncert braće Teofilović i Miroslava Tadića po cijeni od 20KM možete kupiti u festivalskom box officeu u kojem su jučer rasprodane posljednje ulaznice za koncert Dianne Reeves. Ulaznica još uvijek ima u prodaji i za koncert Hakona Kornstada i Avishai Cohen Trija, koje u pretprodaji koštaju 24KM (double bill ulaznica: jedna ulaznica za oba spomenuta koncerta). Prije 7 dana rasprodane su ulaznice za koncert Ibrahima Maaloufa koji će zatvoriti ovogodišnji festival.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.