Večeras krećemo na 18. muzičku odiseju

Večeras počinje 18. muzička odiseja Jazz Festa koja će trajati narednih šest dana, do 9. novembra do kada Jazz Fest Sarajevo predstavlja izniman koncertni program čineći Sarajevo mjestom susreta vrhunskih muzičara i publike.

Večerašnji koncert Gregoryja Portera rasprodan je prije nekoliko dana, a jučer su prodate i posljednje ulaznice za koncert libansko-francuskog trubača Ibrahima Maaloufa čiji će koncert zatvoriti ovogodišnji festival, u nedjelju 9. novembra.

“Ove godine kada postaje punoljetan, Jazz Fest ponosno predstavlja jedan od najsjajnijih programa u svojoj istoriji”, napisao je u uvodniku festivalske brošure Edin Zubčević, umjetnički direktor festivala.

U narednim danima očekuju nas nastupi još tri dobitnika prestižne nagrade GrammyJohna McLaughlina, Billa Frisella i Dianne Reeves, potom nastup najuspješnijeg gitariste rođenog u Bosni i Hercegovini Miroslava Tadića koji sa braćom Teofilović, braćom anđeoskih glasova, kako ih kritika naziva, predstavlja repertoar tradicionalnih pjesama Balkana.

Na Jazz Festu će u subotu 8. novembra nastupiti i norveški saksofonista Hakon Kornstad te trio jednog od najatraktivnijih kontrabasista posljednje decenije Avishaija Cohena.

U okviru Jazz Festa bit će održan i 3. Music Meeting, edukativni program koji će okupiti 80 mladih muzičara i studenata muzike iz regije, a u nedjelju 9. novembra tradicionalno će biti organizirani koncert i radionica za djecu školskog i predškolskog uzrasta.

Nakon koncerata u BKC-u, svaku večer u Clubu Monument bit će održavane klupske svirke Sarajevo Jazz Guerille kojoj će se pridružiti makedonski umjetnici Kiril Kuzmanov i Trajče Velkov kao i jam sessioni.

Ulaznice za koncerte 18. Jazz Festa možete kupiti u festivalskom box officeu u BKC-u svaki dan od 12.00 do 22.00.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.