U Sarajevo stigli prvi gosti 17. Jazz Festa

U Sarajevo su već jučer pristigli prvi gosti 17. Jazz Festa Sarajevo 2013 koji će od sutra do nedjelje, od 5. do 10. novembra, nastupati u festivalskim programima koji će biti organizirani na scenama Bosanskog kulturnog centra, Pozorišta mladih i kluba Monument.

Učesnici ovogodišnjeg festivala će biti i predavači programa Music Meeting, edukativnog programa Jazz Festa koji drugu godinu zaredom okuplja u Sarajevu mlade muzičare i studente muzike iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Kosova i Makedonije. Ove godine Music Meeting će okupiti 80 mladih, a cilj projekta je uspostavljanje kontakata sa kolegama iz regije, učenje od međunarodnih umjetnika te iniciranje novih muzičkih saradnji.

Svojevrstan rezultat prošlogodišnjeg programa Music Meeting je i formiranje ansambla Halka i objavljivanje njihovog prvog aluma. Naime, pjevač Halke Božo Vrećo bio je učesnik Music Meetinga 2012 a tokom klupskih jam sessiona polaznika programa i profesionalnih muzičara, započeta je saradnja koja je rezultirala albumom snimljenim i objavljenim polovinom godine u produkciji Gramofona.

Halka će ove godine zaključiti koncertni program 17. Jazz Festa koncertom 9. novembra u Bosanskom kulturnom centru s početkom u 21.00. Ulaznice koštaju 12 KM u pretprodaji i mogu se kupiti u festivalskom box officeu u BKC-u koji od danas radi svaki dan od 12.00 do 22.00.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.