Do sada više od 150 prijavljenih

U prvom krugu prijava na edukativni program Music Meeting koji će biti održan od 5. do 10. novembra u Sarajevu u organizaciji Jazz Festa, pristiglo je više od 150 prijava mladih muzičara i studenata muzike iz Bosne i Hercegovine i cijele regije.

Iako je proces prijavljivanja na program planiran u dva ciklusa, zbog velikog interesa za Music Meeting, odlučili smo omogućiti kontinuirano apliciranje putem formulara na ovom linku, sve do 20. septembra.

Na ovaj način želimo osigurati da na besplatni program, koji pokriva sve troškove boravka polaznika u Sarajevu, apliciraju svi zainteresirani te da u proces selekcije budu uključeni najkvalitetniji polaznici.

Želja nam je da muzičari koji sviraju različite instrumente i imaju različito muzičko obrazovanje i iskustvo, čine veliku komplementarnu grupu, jer je jedan od ciljeva Music Meetinga i da muzičari međusobno uspostave veze koje će im u budućnosti olakšati regionalni profesionalni angažman. Za mlade muzičare je važno da upoznaju a kasnije i sarađuju sa kolegama ne samo iz svojih sredina već i iz regije i šire.

Inače, prvo izdanje Music Meetinga prošlog je novembra okupilo u Sarajevu 60 mladih umjetnika, a ove godine uz podršku Norveške ambasade, Jazz Fest će ugostiti 80 mladih iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Kosova i Makedonije. Uspješno realiziran prošlogodišnji program kojeg je činilo ukupno 35 aktivnosti tokom šest dana, učinio je i ovaj projekat Jazz Festa prepoznatljivim i atraktivnim u široj regiji.

Interes za ovogodišnji Music Meeting pokazali su mladi i iz ostalih evropskih zemalja, te smo odlučili program proširiti za dodatnih 10 polaznika iz ostalih zemalja Evropske unije, osim Hrvatske i Slovenije. Nadamo se da ćemo uz pomoć partnera, od naredne godine regionalni edukativni program Music Meeting učiniti sveevropskim projektom.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.