Program za 2. novembar

Četvrti dan festivala, 2. novembra, 16. Jazz Fest Sarajevo 2012 u Bosanskom kulturnom centru donosi dva koncerta za koja unaprijed znamo da će biti izvrsna.

U 19.30 najuspješniji savremeni jazz umjetnik sa područja Zapadnog Balkana Bojan Zulfikarpašić predstavit će svoj novi album naziva Soul Shelter. Ovaj je francuski pijanista bosanskohercegovačkih korijena, nakon brojnih priznanja u Evropi, ove godine je proglašen jazz umjetnikom godine u Francuskoj. Na sceni BKC-a pridružit će mu se i Amira Medunjanin sa kojom će izvesti nekoliko kompozicija sa Amirinog albuma Amullette koji je rezultat njihove zajedničke saradnje.

U 21.30, također na sceni BKC-a uživat ćemo u ansamblu La Strada čuvenog francuskog harmonikaša Richarda Galliana. Njegov ansambl čine italijanski umjetnici cijenjeni podjednako u Evropi i Americi, koji će izvesti repertoar čuvenog talijanskog kompozitora Nina Rote, autora čuvenih muzičkih klasika iz filmova poput La Strade ili Kuma za koje je dobio brojne nagrade.

Klupski program Late Nite Stage u klubu Monument predstavlja specijalni program koji će pripremiti polaznici programa Music Meeting.

Ulaznice po 20% nižim cijenama možete kupiti u box officeu u BKC-u od 12.00 do 22.00. Napominjemo da se ulaznice po punoj cijeni prodaju samo na dan koncerta.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.