Premijere na 16. Jazz Festu

Nastavljajući tradiciju iniciranja i kreiranja novih produkcija i međunarodnih saradnji etabliranih evropskih umjetnika i mladih muzičara iz Bosne i Hercegovine, na ovogodišnjem Jazz Festu publika će imati priliku prisustvovati dvjema premijerama.

Prvog novembra u 19.00 u Pozorištu mladih, premijerno će biti predstavljena Arkul Orchestra. Članovima dueta Arkul iz Mostara – vokalisti Vladimiru Mićkoviću i instrumentalisti Atilli Aksoju, pridružit će se umjetnici iz Sarajeva, Prijedora i Tuzle: gitarista Dino Šukalo, klavijaturista i harmonikaš Adis Sirbubalo, basista Edvin Hadžić i bubnjar Anes Beglerbegović.

Dva dana kasnije, 3. novembra na istoj sceni, svjetsku premijeru će imati i projekat ZVRN. Riječ je o triju kojeg čine norveški bubnjar Paolo Vinaccia, francuski pijanista bh. porijekla Bojan Zulfikarpašić i sarajevski trubač sa kanadskom adresom Miron Rafajlović.

U okviru Jazz Festa na sceni Pozorišta mladih nastupit će i ansambl Wired Paradise holandskog saksofoniste Yurija Honinga 31. oktobra,te 3. novembra švicarska vokalistica i harmonikašica Erika Stucky.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.