Novi album Diane Krall

U jesen ove godine bit će objavljen novi album Diane Krall.

Informaciju je objavio menadžment kanadske jazz pjevačice i pijanistice, a iako detalji nisu saopćeni, mediji su odmah počeli špekulirati o mogućnosti objavljivanja solo albuma, pošto je Krallova prošle godine ponovno počela nastupati i solo. Neki novinari spominju i objavljivanje albuma sa big bandom, a nepoznato je, također, i da li će novi album biti bliži jazzu ili pop izrazu.

Otkako je 2009. godine objavljen njen posljednji album “Quiet Nights” koji je širom Evrope ostvario zlatne i platinaste tiraže, ova višestruka dobitnica Grammyja nije previše odmarala, održala je respektabilan broj koncerata na četiri kontinenta, sarađivala sa Charliejem Hadenom u njegovom projektu Sophisticated Ladies, producirala album Barbre Streisand “Love Is the Answer”, sudjelovala u projektu “Chimes of Freedom: The Songs of Bob Dylan” u povodu 50. obljetnice Amnesty Internationala te gostovala na novom albumu Paula McCartneyja “Kisses On The Bottom”.

Nakon više od 15 miliona prodatih albuma širom svijeta i pet osvojenih Grammyja, razumljivo je nestrpljenje s kojim se iščekuje njezin novi album. U međuvremenu, za dva dana započinje nova američka turneja Diane Krall.

Na turneji pod nazivom “Summer Nights” od marta do septembra nastupit će u 40 gradova u Sjedinjenim Državama, a pratit će je trio kojeg čine gitarista Anthony Wilson, basista Robert Hurst i bubnjar Karriem Riggins. Ako je suditi po do sada objavljenim datumima koncerata, Diana Krall u Evropu dolazi tek u jesen kada će i promovirati novi album.

Poslušajte njezinu izvedbu pjesme Goodbye, nastale kao rezultat saradnje sa basistom Charliejem Hadenom.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.