Norah Jones: Little Broken Hearts

Novi album Norah Jones pod nazivom Little Broken Hearts (Blue Note/EMI), rezultat je saradnje sa producentom i instrumentalistom Dangerom Mouseom.

On je do sada pet puta nominiran za nagradu Grammy u kategoriji producent godine (2005, 2006, 2009, 2010, 2011), a nagradu je prošle godine i osvojio. Danger Mouse je prema magazinu Esquire na listi 75 najutjecajnijih osoba 21. stoljeća.

Ovo nije prva saradnja dvoje umjetnika. Jones je radila vokale na albumu Rome koji je Danger Mouse objavio 2011. godine.  Nakon toga počeli su raditi na materijalu koji će kasnije postati Little Broken Hearts, peti studijski album Norah Jones, koji sadrži originalne kompozicije koje supotpisuju pjevačica i Danger Mouse.

Dvojac se ponovo sastao prošle jeseni u Mouseovom studiju u Los Angelesu kako bi finalizirali započeti posao. Sve pjesme nastale su u studiju, a zajednički ih potpisuju Jones i Danger Mouse koji su odsvirali i većinu instrumentalnih dijelova: Jones na klaviru, klavijaturama, basu i gitari, a Danger Mouse je svoj doprinos dao izvedbama na bubnjevima, basu, gitari, klavijaturama, te aranžmanima za gudače.

Jones će intenzivno turirati u 2012. godini, u Sjedinjenim Državama i inozemstvu. Tako će 29. juna nastupiti u dvorani Kodak u teatru Eastman u New Yorku, a 10. augusta, ova devetorostruka dobitnica grammyja vraća se na Hollywood Bowl u Los Angeles.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.