“Oko iza ponoći” sa SJG

Sarajevo Jazz Guerilla, najaktivniji jazz sastav u Bosni i Hercegovni, i ove će godine biti domaćin jam sessionima koji će naredne sedmice biti organizirani u Pivnici Sarajevo, a u povodu ovogodišnjeg Jazz Festa.

Ovaj je ansambl prošle godine nastupio u okviru Late Nite Stagea 14. Jazz Festa Sarajevo 2010, zajedno sa beogradskim trubačem Markom Đorđevićem, dok će ove godine u okviru programa znakovitog naziva “Oko iza ponoći”, Sarajevo Jazz Guerilla od ponedjeljka 31. oktobra do petka 4. novembra održavati ponoćne jam sessione čiji će gost biti makedonski alt saksofonista Kire Kuzmanov.

Pivnica Sarajevo će programom “Oko iza ponoći” obogatiti kulturna dešavanja u Sarajevu u sedmici koja na svojevrstan način predstavlja praznik muzike u našem gradu.

Nadamo se da će atmosfera u Pivnici biti kao i prošle godine kada su se brojni gosti festivala pridružili Sarajevo Jazz Guerilli na sceni.

Pogledajte nastup Sarajevo Jazz Guerille snimljen ove godine i njihovu izvedbu kompozicije Colea Portera I Get a Kick Out of You.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.