Dave Douglas na Londonskoj akademiji

Dave Douglas, uticajno i značajno ime u svijetu jazza, novi je internacionalni jazz artist in residence na Royal Academy of Music u Londonu. Na ovoj će poziciji ostati kroz narednu školsku godinu, do januara 2013.

Douglas je nekadašnji student prestižnog Berklee muzičkog koledža, New England konzervatorija i NYU, nagrađivani muzičar i autor koji vodi i renomirani njujorški FONT (Festival of New Trumpet Music), vlastitu etiketu Greenleaf, a član je i Masada kvarteta John Zorna. Neki od njegovih vlastitih projekata su kvintet, sekstet Keystone, kamerni ansambl Nomad i limeni duvački sastav Brass Ecstasy.

Gostujući umjetnik na nizu internacionalnih jazz festivala širom svijeta, Dave Douglas je 2008. godine svirao i u okviru programa Strange Fruits Stagea, na 12. Jazz Festu.

Kao inspiracija mnogim drugim umjetnicima, zahvaljujući svom osobenom pristupu muzici, Douglas će dio svoga znanja i vizije podijeliti i sa zainteresiranima na Royal Academy of Music, kroz seriju predavanja i koncerte što će ih održati u godini koja slijedi. Nešto od toga će biti dostupno i široj javnosti.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.