BOJAN Z: GRANA OD BORA

Bojan Zulfikarpasic ce solo koncertom 9. aprila u Bosanskom kulturnom centru otvoriti prvi Xenophonia Music Happening koji ce trajati od 9. do 12. aprila u Sarajevu.

Dan kasnije premijerno ce nastupiti u duetu sa Amirom Medunjanin, a 11. aprila ce odrzati koncert zajedno sa holandskim truba?em Ericom Vloeimansom, libanskim perkusionistom Bacharom Khalifeom i bh. gitaristom i pjeva?em Damirom Imamovicem.

Do sada je kao lider snimio sedam albuma, a ove godine objavio je album BoZiLo u triju sa Karimom Ziadom i Julienom Lourauom. Uskoro bi se trebao pojaviti i njegov album “Humus” snimljen sa novim sastavom Tetraband kojeg ?ine trombonist Josh Roseaman, Ruth Goller koja svira elektri?ni bas i bubnjar Sebastian Rochford.

Svoj prvi album kao lider snimio je u kvartetu sa saksofonistom Julienom Lourauom, kontrabasistom Marcom Buronfosseom i bubnjarom Francoisom Mervilleom. Album je snimljen u New Yorku 1993. godine za francusku izdava?ku kucu Label Bleu, a producirao ga je David Liebman. Na tom albumu se izmedju ostalih nalazi i pjesma Grana od bora – jedina sevdalinka koju je Bojan Z snimio u svojoj dosadasnjoj karijeri.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.

Večeras počinjemo!

8. novembra 2023.