Jazz Fest Sarajevo ove godine organizira 25. međunarodni muzički festival Jazz Fest Sarajevo i treba vašu podršku. Ako volite muziku, vjerujete u vrijednosti koje promoviramo i želite podržati naš rad, vašu donaciju možete uplatiti odmah putem PikPay sistema.

Podržite rad Jazz Festa

Suggested Price: 20.00 KM

Zašto?

Jazz Fest Sarajevo je najstariji i najznačajniji međunarodni muzički festival i jedan od važnijih međunarodnih kulturnih događaja u Bosni i Hercegovini. U prethodne 24 godine, Jazz Fest je predstavio više od 900 umjetnika iz 65 zemalja na preko 500 koncerata, više od 120 bosanskohercegovačkih muzičara nastupilo je na festivalu, organizirali smo više od 200 različitih edukativnih programa, radionica, izložbi, majstorskih časova, razgovora, predavanja.

U Bosni i Hercegovini je premijerno predstavio velike i značajne umjetnike, brojne dobitnike Grammyja, organizirao je evropske i svjetske premijere, a za samo šest godina, naš Music Meeting postao je najznačajniji regionalni program kada je neformalno obrazovanje mladih muzičara u pitanju.

Svake godine iz Sarajeva i Bosne i Hercegovine, Jazz Fest šalje najljepšu sliku ove divne zemlje, sliku koja oduševljava i profesionalce i publiku koja dolazi na festival iz različitih gradova i različitih zemalja.

Trebamo i vašu pomoć da organiziramo 25. izdanje festivala koji nikada nije bio povezan niti sa jednom političkom, etničkom ili nacionalom partijom, festivala koji na najbolji način predstavlja Bosnu i Hercegovinu u svojoj raznolikosti, festivala koji promovira najbolje vrijednosti društva i koji svake godine čini BiH impresivnom evropskom kulturom tačkom kakva bi bila da je vode odgovorni političari.

Mi u Jazz Festu smatramo da svi građani Bosne i Hercegovine zaslužuju međunarodni muzički festival kojim ćemo se i dalje ponositi i koji će nas činiti ponosnim što smo građani ove zemlje.

Ukoliko niste u mogućnosti dati donaciju, dovoljno je što ste naša publika, što volite muziku i što pratite naš rad. Program XX5. Jazz Festa Sarajevo bit će objavljen u septembru.

***

Ako želite dati donaciju ali ne želite koristiti kartično plaćanje putem interneta, uplatu možete izvršiti na naš bankovni račun 1610000021700075 ili nas kontaktirajte putem maila [email protected] ili telefona 033 550 480.