Petra Haden premijerno na XX2. Jazz Festu!

Američka pjevačica Petra Haden jedna je od umjetnica čije se ime veže za različite projekte i značajne umjetničke saradnje, od Tita & Tarantule preko Iggy Popa, Paula Motiona, Billa Frisella i Johna Zorna do muzičara kakvi su Foo Fighters, Green Day ili Beck.

Petra Haden kćerka je legendarnog kontrabasiste Charlieja Hadena koji je nastupao na Jazz Festu sa svojim Liberation Music Orchestrom 2005. godine a ova će izvrsna vokalistica premijerno nastupiti u Domu policije 2. novembra zajedno sa svojim bendom, izvodeći još uvijek neobjavljeni repertoar pjesama Johna Zorna.

Poznata po svojim iznimnim a cappella izvedbama, ova pjevačica čak i kada izvodi popularne bezvremenske hitove Princea ili Michaela Jacksona, omogućava publici da osjete novu svježinu koju donosi njena izvedba. Petra Haden snima od 1994. godine a njena diskografija broji 70 albuma.

Sa svojim sestrama Rachel i Tanyom članica je ansambla Haden Triplets, a njezina saradnja sa kompozitorom i gitaristom Jesse Harrisom, članom ansambla sa kojim će nastupiti na XX2. Jazz Festu, rezultirala je albumom Seemed Like A Good Idea.

U bendu Petre Haden nastupaju još i gitarista Julian Lage, basista Jorge Roeder i bubnjar Kenny Wollesen.

Ulaznice za koncert Petre Haden po cijeni od 22KM prodaju se u sistemu kupikartu.ba i važe i za koncert gitarističkog trija Billa Frisella, Juliana Lagea i Gyana Rileya koji će biti održan istu večer u Domu policije. Koncert Petre Haden počinje u 21.30.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.

Večeras počinjemo!

8. novembra 2023.