Poziv za mlade muzičare

Od danas do 1. oktobra, mladi muzičari zainteresirani za jazz, improviziranu i novu muziku, mogu se prijaviti na regionalni edukativni program MUSIC MEETING koji će biti održan od 31. oktobra do 5. novembra, u okviru XX1. Jazz Festa Sarajevo 2017.

Svake godine MUSIC MEETING okuplja brojne mlade muzičare iz zemalja bivše Jugoslavije a već šesti put je mjesto gdje se zajednica mladih muzičara okuplja da svira i uči zajedno. MUSIC MEETING nije samo mjesto susreta mladih muzičara već mjesto početka budućih profesionalnih saradnji i prijateljstava.

Na ovogodišnji 6. MUSIC MEETING mogu se prijaviti muzičari i studenti muzike od 19 do 35 godina, iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Kosova i Makedonije.

Polaznici programa će sudjelovati u brojnim aktivnostima uključujući radionice, razgovore i predavanja sa međunarodnim predavačima i muzičarima koji će učestvovati na ovogodišnjem XX1. Jazz Festu Sarajevo 2017.

Za polaznike programa, Jazz Fest Sarajevo pokriva troškove hotelskog smještaja, učešća u programskim aktivnostima te ulaznica za sve festivalske programe XX1. Jazz Festa Sarajevo 2017.

Link za prijave

Fotografija: John McLaughlin na Music Meeting 2014. godine (Vanja Čerimagić)

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.