Koncerti Jazz Festa za milione gledalaca

Koncerti XX Jazz Festa Sarajevo 2016 tokom maja i juna bit će emitirani ukupno 48 puta u programima TV kanala Mezzo, najznačajnije svjetske TV stanice kada su u pitanju klasika, jazz i ples.

Programe kanala Mezzo i Mezzo live HD prati više od 28 miliona pretplatnika u 60 zemalja svijeta, a sarajevski koncerti premijerno će biti emitirani u subotu 6. maja.

Koncert pijaniste Nitaija Hershkovitsa na programu kanala Mezzo live HD je u 12.49 sati, koncert ansambla norveškog pijaniste Bugge Wesseltofta New Conception of Jazz koji je otvorio 20. izdanje festivala bit će emitiran isti dan u 13.46 sati dok će nastup Taksim Trija početi u 14.58 sati. Ostale termine emitiranja koncerata u ovom i narednom mjesecu možete naći ovdje.

Uvrštavanje koncerata najstarijeg i najznačajnijeg muzičkog festivala koji se realizira u kontinuitetu u Bosni i Hercegovini, Jazz Festa Sarajevo, u programe ove značajne TV kuće još je jedna međunarodna potvrda značaja sarajevskog jazz festivala i kvalitete njegovog programa ali i visokih produkcijskih standarda kojima je Jazz Fest Sarajevo dosljedan gotovo dvije decenije.

TV kuća Mezzo će u svojim programima uskoro emitirati i snimke još tri koncerta sa XX Jazz Festa Sarajevo: trija Tatran, Marca Ducreta i Samuel Blaser Trija. I prethodnih godina publika TV kanala Mezzo i Mezzo live HD mogla je gledati snimke sa međunarodnog muzičkog festivala Jazz Fest Sarajevo, poput koncerata John Scofield Uberjam Banda, Eivind Aarset Quarteta ili trija Davida Gilmorea Art of Ascension.

Foto: Ismail Tuncbilek, Taksim Trio (photo by: Vanja Čerimagić)

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.