U subotu na Jazz Festu 8 koncerata

Program četvrtog dana 20. jazz Festa počinje u Gradskoj vijećnici odavno rasprodanim koncertima dva dueta Tijane Vignjević i Belme Alić te Miroslava Tadića i Merime Ključo, a nastavlja se nastupima u Pozorištu mladih gdje će nastupiti sva trija.

Francuski čelista Vincent Courtois, britanski basista John Greaves i američki bubnjar Mark Nauseef nastupaju po prvi put u ovom sastavu. Koncert ovih sjajnih muzičara bogatih višedecenijskih karijera počinje u 18.00, a nakon kraće pauze u 19.30 nastupa nizozemsko-njemačko-belgijski trio Oliver’s Cinema trubača Erica Vloeimansa.

U Bosanskom kulturnom centru od 21.00, Jazz Fest je povodom 20. godišnjice pripremio četiri koncerta: Bojan Zulfikarpašić predstavit će se u dva dueta, sa trombonistom Nilsom Wogramom (u 21.00) i saksofonistom Julienom Lourauom (u 21.40), potom će uslijediti svjetska premijera repertoara koji je britanski kompozitor Django Bates pripremio upravo povodom 20. godišnjice festivala sa svojim švicarskim desetočlanim ansamblom humanCHain (u 22.35) dok će subotu večer zaključiti norveško-italijanska grupe gitariste Terjea Rypdala sa specijalnim gostom danskim trubačem Palleom Mikkelborgom.

A u clubu Monument, od 23.00 počinje koncert bosanskohercegovačkih muzičara i njihovih regionalnih gostiju, nakon čega će uslijediti jam session gostiju Jazz Festa, polaznika regionalnog edukativnog programa Music Meeting i svih koji im se žele pridružiti na sceni.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.