Nove pohvale za Nitaija Hershkovitsa

Prvi samostalni album pijaniste i kompozitora Nitaija Hershkovitsa I Asked You A Question, eklektičan, osebujan i autentičan spoj improvizacije i vlastitih autorskih kompozicija, nastavlja oduševljavati i publiku i kritiku.

Francuski Jazz Magazine naziva ga “otkrićem”, britanski UK Vibes “očaravajuće promišljenom kolekcijom pjesama, osvježavajućih i drugačijih u odnosu na mnoga aktuelna izdanja na muzičkom tržištu”, dok ga je Jazz Today opisao kao “zanimljiv spoj semplova, klavijatura, vokala i perkusija, koji evocira sjećanja na psihodeličnu, orijentalnu i retro-futurističnu muziku.”

Hershkovits, kojeg smo u Sarajevu slušali prije dvije godine na 18. Jazz Festu u triju Avishaija Cohena, prvi samostalni album snimio je u saradnji sa producentom Rejoicerom, a na albumu su gostovali vokalistica Georgia Anne Muldrow i gitarista Kurt Rosenwinkel. Album će uskoro dobiti i svoje LP izdanje, a publika Jazz Festa će imati priliku ponovo slušati Hershkovitsa u okviru ovogodišnjeg programa 20. Jazz Festa.

Ovaj put Nitai Herskovits će održati solo koncert 2. novembra u sarajevskoj Gradskoj vijećnici. Ulaznice za ovaj i druge programe Jazz Festa možete kupiti na linku ulaznice.

Poslušajte album I Asked You A Question.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.

Večeras počinjemo!

8. novembra 2023.