Grammyjevac Kurt Elling nastupa na Jazz Festu

Kurt Elling se nakon šest godina vraća na Jazz Fest gdje će predstaviti svoj aktuelni album Passion World kojem kritika prognozira osvajanje nagrade Grammy za najbolji vokalni jazz album, u kategoriji u kojoj je ovaj američki vokalista nominiran za svaki od svojih 10 prethodnih albuma.

Elling je po mišljenju kritike i javnosti jedan od vodećih američkih jazz vokalista koji je nagradu Grammy osvojio upravo za album čiji je repertoar predstavio na svom prvom koncertu u Sarajevu 2009. godine kada je album i objavljen.

Večeras u 22.00 u Bosanskom kulturnom centru Kurt Elling će sa svojim ansamblom publiku odvesti na putovanje kroz svijet ljubavi i strasti izvodeći i vlastite autorske pjesme.

Subota 7. novembar peti je dan 19. Jazz Festa Sarajevo 2015 i još jedna “double bill” noć. Posjetioci festivala kupovinom popularne double bill ulaznice imaju priliku pogledati i poslušati dva koncerta u Bosanskom kulturnom centru: osim koncerta Kurta Ellinga u 22.00 sata i koncert kvarteta Vladimira Kostadinovića u 20.00.

Kostadinović nije samo uspješan i tražen bubnjar, već je i iskusan autor i neumoran lider a na Jazz Fest dolazi sa međunarodnim ansamblom koji će izvesti repertoar sa njegovog novog albuma The Left Side of Life.

Klupski program 19. Jazz Festa i večeras će od 23.30 ugostiti bosanskohercegovački “home band” kojem će se pridružiti i regionalni gosti solisti.

Double bill ulaznice – jedna ulaznica vrijedi za oba večerašnja koncerta – mogu se kupiti u box officeu u BKC-u, a ulaznice za klupski program na ulazu u club Monument.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.