Muzičko putovanje neočekivanim predjelima

Norveško-austrijski duo Arve Henriksen i Christian Fennesz će u okviru ovogodišnjeg Jazz Festa nastupiti u Bosanskom kulturnom centru 6. novembra, a bit će to prilika za posjetioce festivala da svjedoče originalnoj kreaciji, kroz muzički dijalog dva autentična umjetnika.

Arve Henriksen ima istaknuto mjesto na evropskoj sceni savremene i improvizirane muzike, a publika Jazz Festa u dva navrata uživala je u nježnom i nerealnom svijetu Henriksenovih meditacija. Prvi put na Jazz Festu 2005. godine kada je održao izvrstan koncert u duetu sa Janom Bangom te 2010. godine na solo koncertu u okviru muzičkog događaja Xenophonia.

Ovaj put Henriksen predstavlja «duo u nastanku» sa Austrijancem Christianom Fenneszom, gitaristom i producentom elektroničke muzike koji je poznat po dugogodišnjoj i plodnoj saradnji sa Ryuichi Sakamotom, a sarađivao i sa umjetnicima poput Davida Sylviana ili Mikea Pattona (Faith No More).

I Henriksen i Fennesz cijenjeni su na muzičkoj sceni, potpisuju brojna diskografska izdanja, a publiku Jazz Festa odvest će na muzičko putovanje neočekivanim predjelima vlastite imaginacije.

Ulaznica za koncert Arve Henriksena & Christiana Fennesza – popularni double bill, koji možete kupiti ili rezervirati na www.jazzfest.ba, omogućava posjetiocima da osim koncerta dvojice umjetnika prisustvuju i koncertu ansambla velikog poljskog trubača Tomasza Stanka koji će biti održan također 6. novembra u BKC-u, u 22.00.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.

Večeras počinjemo!

8. novembra 2023.