Prijavite se na Music Meeting

Od danas do 30. septembra mladi muzičari i studenti muzike mogu se prijaviti na regionalni edukativni program Music Meeting koji četvrtu godinu zaredom organizira Jazz Fest u okviru međunarodnog muzičkog festivala Jazz Fest Sarajevo.

Program je namijenjen mladim muzičarima uzrasta od 18 do 27 godina starosti, zainteresiranima za jazz, ali je otvoren i za muzičare izvan okvira jazza koje zanima istraživanje i iznalaženje novih pristupa u stvaranju muzike.

Ovogodišnji program će okupiti više od 80 mladih muzičara iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Kosova i Makedonije, a zainteresirani za program mogu aplicirati putem formulara na ovom linku.

Osim što će u Sarajevu okupiti mlade iz šire regije, koji će sudjelovati u brojnim programskim aktivnostima uključujući radionice i razgovore sa međunarodnim umjetnicima – gostima festivala, Music Meeting će omogućiti i zajedničke nastupe polaznika te tako ostati početna platforma i za eventualne buduće saradnje regionalnih muzičara, uspješno ustanovljena 2012. godine.

Muzičarima koji budu primljeni na program bit će plaćeni putni troškovi i troškovi hotelskog smještaja u Sarajevu, a bez naknade će prisustvovati svim programima 19. Jazz Festa Sarajevo 2015 koji će biti održan od 3. do 8. novembra ove godine.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. april 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembar 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembar 2023.