Charles Lloyd: Wild Man Dance

Wild Man Dance naziv je novog albuma saksofoniste Charlesa Lloyda snimljenog na koncertu u okviru poljskog Jazztopad Festivala u Wrocławu prije dvije godine.

Charles Lloyd je djelo komponirao za 10. godišnjicu spomenutog festivala na kojem je premijerno i izveden ovaj komad koji čini šest stavaka.

Osim Lloyda, na koncertu su sudjelovali pijanista Gerald Clayton, kontrabasista Joe Sanders, perkusionista Gerald Cleaver, te virtuozni muzičari Sokratis Sinopulos na liri i Lukács Miklós na čembalu.

Ovo je prvo Lloydovo izdanje za izdavačku kuću Blue Note nakon CD-a A Night in Copenhagen iz 1985. godine, snimka koncerta koji je na Copenhagen Jazz Festivalu Charles Lloyd održao zajedno sa ansamblom koji su činili pijanista Michel Petrucciani, kontrabasista Palle Danielsson, bubnjar Woody Theus i specijalni gost vokalista Bobby McFerrin.

Za koncert u Poljskoj i svjetsku premijeru svog djela Wild Man Dance, Lloyd je okupio muzičare koji ranije nisu zajedno sarađivali, a o novom albumu Lloyd govori u videu kojim predstavlja novi album.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.