Prijavite se na Music Meeting

Od 4. do 9. novembra u okviru 18. Jazz Festa Sarajevo 2014 bit će održano treće izdanje regionalnog edukativnog programa Music Meeting.

Program je namijenjen studentima muzike i jazz muzičarima uzrasta od 18 do 27 godina, ali je otvoren i za muzičare izvan okvira jazza, zainteresovane za istraživanje i iznalaženje novih pristupa u stvaranju muzike.

Music Meeting će okupiti 80 mladih umjetnika, 50 iz svih dijelova Bosne i Hercegovine i 30 iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Kosova i Makedonije, ali i drugih zemalja Evropske Unije. Svi zainteresirani mogu do 30. septembra aplicirati na program putem online formulara na ovom linku.

Music Meeting će i ove godine u Sarajevu okupiti mlade iz šire regije, koji će sudjelovati u više od 30 programskih aktivnosti koje će uključivati brojne radionice i razgovore sa međunarodnim umjetnicima – gostima festivala kao i zajedničke nastupe polaznika.

Osim što će imali priliku upoznati kolege iz različitih zemalja, ovaj program je za mlade muzičare izvrsna prilika i za eventualne buduće saradnje.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.

Večeras počinjemo!

8. novembra 2023.